MAX ROL Kociński Daniel
07-305 Andrzejewo
ul. Warszawska 34
NIP: 759 162 95 77
REGON: 141039955


BS Ostrów Mazowiecka
PL 09 8923 1047 0722 0708 2007 0001

BGŻ
PL 46 2030 0045 1110 0000 0292 1790

BGŻ
EUR 11 2030 0045 0000 0028 1990



WŁAŚCICIEL
Kociński Daniel
tel. 502-024-085
maxrol@interia.pl


BIURO
Aneta Olszewska

tel./fax:
0-86-27-174-27
537-000-684
biuro.maxrol@interia.pl


KIEROWNIK MAGAZYNU
Piotr Kuczyński
tel. 537-324-085
zamowienia.maxrol@interia.pl


PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY
Magdalena Bogucka
tel. 537-000-684
przedstawiciel.maxrol@interia.pl
 
 

Zobacz nasz najnowszy katalog



Wspieramy ...


Gmina Andrzejewo

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDzisiaj3
mod_vvisit_counterWczoraj71

,
Today: 24 Lip, 2014

ŚRUTA RZEPAKOWA

      

 


Śruta rzepakowa jest produktem powstałym po ekstrakcji rozpuszczalnikami organicznymi tłuszczu z rozdrobnionych i kondycjonowanych nasion rzepaku. Po ekstrakcji, śruta jest ogrzewana (tostowana) w celu usunięcia pozostałości rozpuszczalnika oraz inaktywacji termolabilnych związków antyodżywczych. Termiczna obróbka nasion rzepaku powoduje, że białko śruty poekstrakcyjnej rzepakowej charakteryzuje się najmniejszym rozkładem w żwaczu oraz największą strawnością jelitową, w porównaniu z pozostałymi produktami rzepakowymi.
 

ŚRUTA RZEPAKOWA

Parametr oznaczony: Parametry
Zawartość oleju, % max. 3 (PN-EN ISO 734-1:2000)
Wilgotność, % max. 12,5 (PN-EN ISO 771-1:2000))
Zawartość białęk, % 32 - 36
Włókna surowe, °C min. 11 - 12
Zaw. rozpuszczalnika, ppm max. 300
Gęstość usypowa, g/cm3 0,550
Zanieczyszczenia mineralne, % 2